KIERKEGAARD Dagbog om forførelsen af Cordelia Wahl, ved Jens Staubrand. ISBN 978-87-92510-13-6. [ KIERKEGAARD ​​Diary of seduction of Cordelia Wahl, by Jens Staubrand – the book is in Danish]. 224 sider. Vejl. pris 249,00 DKK. - Udkommer: 12. marts 2013

Kierkegaard – Dagbog om forførelsen af Cordelia Wahl eller Forførerens Dagbog som Kierkegaard kalder den, er et af Søren Kierkegaards (1813-1855) mest kendte og elskede værker. Det udkom i 1843 som en del af Søren Kierkegaards hovedværk Enten-Eller og er en fortælling om den dæmoniske Johannes’ forførelse af den unge pige Cordelia Wahl. Den berømte og berygtede dagbog, der er elsket af både mænd og kvinder, skildrer en anden forførertype end Don Juan fra Mozarts opera af samme navn, som Kierkegaard har skrevet om i det musikfilosofiske essay De umiddelbare erotiske stadier eller det musikalsk-erotiske fra Enten-Eller (der i vores udgivelse har fået titlen Hør, hør, hør Mozarts Don Juan). Filosoffen Jens Staubrand har skrevet en indledning til Dagbog om forførelsen af Cordelia Wahl, der er gennemredigeret og tekstnært ændret til nudansk.

Jens Staubrand, forfatter og filosof, mag.art., har dramatiseret Søren Kierkegaard og Regine Olsens kærlighedshistorie og produceret og instrueret musikledsagede Søren Kierkegaard-oplæsningsforestillinger med Forførerens Dagbog i Danmark og i en række europæiske lande. Han har skrevet om Kierkegaard og opera, redigeret tekster til en række Søren Kierkegaard-musikværker, har produceret Cd’erne Søren Kierkegaard Set to Music, Forførerens Dagbog med musik af Sofia Gubaidulina, samt den græsksprogede Forførerens Dagbog med musik af Mozart.

Endvidere har han, udover bøgerne Kierkegaard – Dagbog om forførelsen af Cordelia Wahl, Kierkegaard – Min Regine! Søren Kierkegaard og Regine Olsen, en kærlighedshistorie, Kierkegaard – Gift dig, gift dig ikke, du vil fortryde begge dele og andre korte tankevækkende tekster, Kierkegaard – Breve og notater fra Berlin, og Kierkegaard – Den første Kærlighed og andre tekster om drama, udgivet Søren Kierkegaard-værkerne Johannes Forførerens Dagbog, Hør, hør, hør Mozarts Don Juan, I vinen er sandhed, samt de engelsk-danske bøger Søren Kierkegaard International Bibliography: Music Works and Plays og Søren Kierkegaard’s Illness and Death.

 

LÆSEPRØVER | READING TEXT: -1-, -2-, -3-, -4-.

UDKOM den 12. marts 2013
Berlin, hvor Kierkegaard skrev store dele af Johannes Forførerens Dagbog om forførelsen af Cordelia Wahl. Dagbogen udspiller sig for det meste på gader og stræder i København. Platon, hvis bog Faidros Johannes Forføreren læser. Heiberg der kritiserede dagbogen.
LÆS omtale i Berlingske 9/3-2013
LÆS materialevurderingen af bogen
LÆS omtale i Kristeligt Dagblad 4/5-2013
LÆS omtale: Ringkøbing-Skjern Dagbladet